IJburg - Logeren voor kinderen met een meervoudige complexe beperking (MCG)

IJburg - Logeren voor kinderen met een meervoudige complexe beperking (MCG)

 • Marius Meijboomstraat 109-111, Amsterdam
 • (020) 346 23 00

Logeren op IJburg

In een prachtig nieuw aangepast pand op IJburg wonen kinderen en volwassenen met een meervoudig complexe beperking (MCG). Naast wonen biedt deze woning ook logeermogelijkheden voor kinderen en volwassenen met MCG.

Logeren

Volgens afspraken kunnen mensen logeren op IJburg. Meestal slapen de logees met twee op één slaapkamer. Dit doen we om zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om te logeren. Alle ruimtes zijn aangepast met moderne apparatuur om het logeren zo fijn en veilig mogelijk te maken. Er zijn twee snoezelruimtes waar gebruik van gemaakt kan worden.

Persoonlijke begeleiding

Kinderen hebben een veilige plek nodig, met verzorgers die ze kennen en aan wie ze zich kunnen hechten. Op IJburg zijn altijd begeleiders aanwezig om die zorg, ondersteuning en verpleging te bieden die uw kind nodig heeft. Samen werken we aan een prettig en veilig leefklimaat voor uw kind. De begeleiders kennen de cliënten goed en zijn alert op de – vaak kleine - signalen die zij laten zien.

Heeft uw kind ook medische zorg nodig? Dan bespreken we de mogelijkheden met u en/of met de medisch specialist van uw kind. De afspraken die we samen maken worden vastgelegd in een individueel begeleidingsplan. Bij het maken van de afspraken letten we goed op wat iemand zelf kan, en waar het zich nog in kan ontwikkelen.

De omgeving

De woning staat aan de rand van IJburg. Er is een groot balkon waar we bij mooi weer buiten kunnen zijn. Naast het huis wordt een gracht gegraven, dus we logeren aan het water.

Voor de familie

Als familielid bent u natuurlijk altijd welkom op IJburg om mee te doen aan onze activiteiten of samen met uw kind te eten.

 1. Indicatie aanvragen

  Vraag een indicatie of beschikking aan voor 'Verblijf tijdelijk' bij het Ouder Kind Team of het CIZ.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in logeren op IJburg? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Zorgloket van Cordaan Jeugd:
  (020) 630 62 62

   

Contact

 • Bel (020) 346 23 00

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Marius Meijboomstraat 109-111 | 1087 LD | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Marius Meijboom is goed te bereiken met tram 26 vanaf Centraal Station, en met bus 66 vanaf Station Bijlmer Arena. Let op! De halte is (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Komt u met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren op maandag t/m zaterdag van 09:00 - 19:00 uur.