Dierendok

Dierendok

  • Tegenhouderstraat 92, Amsterdam
  • 06 211 01 794

Buurtboerderij Het Dierendok

Buurtboerderij het Dierendok, gelegen in Amsterdam Noord, is de groene oase tussen de Tuindorp en de NDSM werf. Op de buurtboerderij verrichten de deelnemers van Cordaan samen met hun begeleiders alle nodige werkzaamheden voor een optimale verzorging van de dieren en het omliggende terrein. Dierendok is een plek om gewoon even lekker weg te zijn van huis, lekker bezig zijn buiten in de natuur met veel ruimte, rust en frisse lucht. Op de boerderij wonen verschillende soorten dieren waaronder schapen, kippen, konijnen, cavia’s, geiten, vissen, pony’s, katten en varkens.

Leerwerkplek

Het Dierendok is een onderdeel van het Leerwerkbedrijf van Cordaan. Wij bieden op deze werkplek de mogelijkheid voor deelnemers om zich verder te ontwikkelen. Hier leren de deelnemers alles over de verzorging van de aanwezige dieren, maar ook andere werknemersvaardigheden zoals goed samenwerken en omgaan met gasten van de buurtboerderij.

Openbare boerderij

Wij zijn een openbare boerderij; een ontmoetingsplek, een plek voor vermaak. Kinderen kunnen lekker spelen terwijl hun ouder en/of verzorger een praatje maakt met een andere bezoeker of met een van onze deelnemers. Buurtboerderij het Dierendok is een veelzijdige werkplek en onderdeel van het Leerwerkbedrijf van Cordaan. 

Binnen gemeente Amsterdam hebben alle boerderijen gezamenlijk een overeenkomst waarin de uitgangspunten en kwaliteitseisen staan omschreven. Deze uitgangspunten en kwaliteitseisen borgen het welzijn van onze dieren.

Informatie voor

Actuele informatie en activiteiten delen wij op onze Facebookpagina. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Facebook.

Volg ons op Facebook

Onze Dieren

Contact

  • Bel 06 211 01 794

    ma t/m vrij van 8:30 uur tot 16:30 uur & za en zo van 10:00 uur tot 16:00 uur

  • Bezoekadres

    Tegenhouderstraat 92 | 1033 RS | Amsterdam

Bereikbaarheid

Dierendok is met de openbaar vervoer te bereiken vanaf Amsterdam Centraal met de pond naar de NSDM werf. Vanaf daar is het 15 minuten lopen. De bushalte Nageljongenstraat en Klaprozenweg is op 5 minuten loopafstand. In de directe omgeving van Dierendok kunt u gratis parkeren.