De Buitenhof GGZ/ LVB+

De Buitenhof GGZ/ LVB+

 • Nieuw Herlaer 2, Amsterdam
 • (020) 504 40 00

Ouder worden in een beschermde omgeving, met begeleiding op maat

Wonen in De Buitenhof GGZ Meerzorg

De Buitenhof is een verpleeghuis in Amsterdam Zuid. Op de bovenste vier etages van de hoogbouw is de GGZ Meerzorg gevestigd. Hier wonen 37 mensen met een psychische en/of een psychosociale kwetsbaarheid die -vooral door ouderdomswalen- méér zorg nodig hebben dan alleen begeleiding bij het wonen. Vandaar de naam GGZ Meerzorg. Alle bewoners hebben een appartement met een slaapkamer, badkamer, zitkamer en een kitchenette. Op de begane grond van De Buitenhof is de gezamenlijke woonkamer, het Parlement, waar de bewoners kunnen eten, televisiekijken, een spelletje doen en meedoen aan activiteiten. Onze bewoners kunnen ook aansluiten bij het uitgebreide activiteitenaanbod van het verpleeghuis. Bovendien kunnen zijn gebruik maken van het andere uitgebreide aanbod in het huis, zoals de fysiotherapeut, het winkeltje en de kapper.

De Buitenhof ligt in de wijk Buitenveldert, tegenover het Amstelpark. De bushalte is voor de deur en winkels zijn op loopafstand.

Beschermd wonen

We ondersteunen de bewoners van De Buitenhof GGZ Meerzorg 7 dagen per week en 24 uur per dag waar nodig.

In het team van De Buitenhof GGZ Meerzorg werken (persoonlijk) begeleiders, verzorgenden, helpenden en gastvrouwen/heren. Omdat er veel oudere bewoners wonen met lichamelijke aandoeningen, heeft een deel van de medewerkers een verpleegkundige of verzorgende achtergrond. Ook is er vier dagen per week een activiteitenbegeleider aanwezig, en is er een participatiecoach die met de bewoners werkt aan een dagbesteding naar hun eigen wens.

Voor wie

Op De Buitenhof GGZ Meerzorg wonen mensen met een psychische en/of een psychosociale kwetsbaarheid en lichamelijke aandoeningen, die vooral met het ouder worden samenhangen. De leeftijd van onze bewoners is 55 jaar en ouder.

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover. U krijgt de rust en tijd om aan uw persoonlijke doelen te werken.

De medewerkers hebben expertise op het gebied van psychiatrische en lichamelijke problematiek en begeleiden en verzorgen u met passie en zorg. U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving.

Activiteiten

Op De Buitenhof GGZ Meerzorg worden dagelijks activiteiten georganiseerd, zowel individueel als in een groep. Als het weer een beetje meezit wordt erop uit getrokken met de elektrische huifkar, de duofiets of er worden uitstapjes georganiseerd naar bijvoorbeeld Artis of een museum. Uiteraard bepaalt u zelf of u hieraan meedoet. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding

Maaltijden

In principe maakt u gebruik van de maaltijdvoorziening, maar in overleg kunt u bepalen of u zelf wilt koken. De broodmaaltijden zijn in principe in het Parlement, de avondmaaltijden kunt u op uw eigen kamer eten óf in een groep op het Parlement. Ook is er een kookgroep.

Aantal woningen

De Buitenhof GGZ Meerzorg heeft 37 appartementen met slaapkamer, woonkamer, badkamer en kitchenette, verdeeld over vier woonlagen op de 10e t/m 13e etage. Hier is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Omgeving

De Buitenhof GGZ Meerzorg ligt in de wijk Buitenveldert. Het is rustig gelegen, met aan de ene kant het Amstelpark en aan de andere kant een rustige woonwijk. Het uitzicht aan beide kanten is prachtig. Winkels liggen op ongeveer 10 minuten loopafstand. Het winkelcentrum Gelderlandplein en het Amsterdam UMC (VU Ziekenhuis) liggen in de buurt. De bus stopt voor de deur en brengt u in een paar minuten naar station RAI.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Wie zorg krijgt zowel Wmo als Wlz, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat u zelf betaalt. Kosten voor uw levensonderhoud zoals kleding en rookwaar betaalt u zelf. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest, naast alles wat de Wmo of de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met: (020) 370 07 08.

Een Wlz indicatie wordt afgegeven door het (Centrum Indicatiestelling Zorg) U kunt hier de CIZ Website bezoeken of bellen met: 088 789 1000

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs?

  Bent u geïnteresseerd in de Buitenhof? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via de Centrale Toegang van de gemeente. Informatie staat op de website van de gemeente.

  Of,

  bij het CIZ indien een Wlz indicatie voor u passend blijkt.

Voorzieningen

 • Restaurant in huis

 • Restaurant - ook voor bezoekers

 • Sportruimte

 • Stilteruimte

 • Wasservice

 • WiFi

 • Computerruimte

 • Betaald parkeren

 • Binnen- en Buitentuin

 • Lift aanwezig

 • Huisdieren in overleg

 • Kapper

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal bewoners
  37

Contact

 • Bel (020) 504 40 00

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Nieuw Herlaer 2 | 1083 BD | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Buitenhof is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bus 62 stopt vlakbij - halte Nieuw Herlaer - en brengt u naar Station Lelylaan en het Amstelstation. Komt u met de auto dan kunt u - betaald - parkeren op een grote parkeerplaats naast de Buitenhof.