Dagbesteding Gerrie Knetemannlaan VGZ

Dagbesteding Gerrie Knetemannlaan VGZ

 • Gerrie Knetemannlaan 200/270, Amsterdam
 • (020) 553 70 13

Meewerken op je eigen tempo

Als creatieve oudere met een verstandelijke beperking kun je bij de Gerrie Knetemannlaan dagbesteding terecht voor gezelligheid, creativiteit en het maken van producten. Je kunt meewerken aan producten die ook verkocht worden, waaronder voor ons eigen label Bijzonder Amsterdams.

De omgeving

De dagbesteding maakt onderdeel uit van de zorgcentrum Gerrie Knetemannlaan. Onder hetzelfde dak zit ook een woonafdeling, lunchroom, textielatelier en regiokantoor van Cordaan. Het is een levendige buurt met veel voorzieningen in de omgeving zoals: theater, winkels en het OLVG ziekenhuis. De dagbestedingslocatie is ruim en licht, met een sfeer doordrongen met creativiteit. Er is genoeg ruimte om met rolstoel of rollator te kunnen bewegen.

De groep

Op deze dagbesteding kom je te werken in een gezellige groep. Het is een open groep waar iedereen een eigen werkplek heeft. Betrokkenheid, samen kletsen en werken dat staat in deze groep centraal. We doen veel verschillende actviteiten maar alles op een rustig tempo, gestructureerd en zonder druk. We werken veel samen aan producten en iedereen kan een bijdrage leveren aan een eindproduct. Sommige gemaakte producten kunnen ook verkocht worden.

Activiteiten

Bij deze dagbesteding maken we producten tijdens creatieve activiteiten als: het werken met textiel, papier en planten. Je werkt zelfstandig of samen aan het maken van bijvoorbeeld schriftjes, schalen of sjaals. Daarnaast is ontwikkeling niet altijd nodig, je kunt je ook concentreren op het behoud van vaardigheden. We helpen jou om verbinding te houden met de dingen die je vroeger en nu nog steeds leuk vindt. Er zijn ook veel momenten van ontspanning en rust.

De activiteiten worden aangepast aan jouw leeftijd en tempo. Je kunt kiezen waaraan je meedoet en of je de hele dag komt of een dagdeel. 

Begeleiding

De begeleiders op de Gerrie Knetemannlaan zijn echte creatievelingen. Ze zijn vindingrijk in het verzinnen van nieuwe producten om te maken, naar het zoeken van mogleijkheden om jouw vaardigheden te ontwikkelen of te behouden. Zij hebben veel energie en enthousiasme en zijn zeer ervaren met het begeleiden van de groep. Zij kunnen goed kijken naar wat jij nodig hebt: veel of weinig hulp, een langzaam of snel tempo. Je krijgt altijd persoonlijke aandacht en een persoonlijk werkplan. We hebben hier het uitgangspunt: 'je doet zoveel mogelijk zelf'.

Aanmelden & Informatie

 1. Aanmelden & Informatie

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Intakegesprek

  We gaan graag met jou in gesprek voor een passende groep bij jou in buurt.

 3. Kennismaking & Plaatsing

  Kennismaking kan via een rondleiding en plaatsing gaat via een wachtlijst.

Contact

 • Bel (020) 553 70 13

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Gerrie Knetemannlaan 200/270 | 1061 MC | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Gerrie Knetemannlaan is goed bereikbaar. Vlakbij is metrostation Jan van Galenstraat. Tramlijn 13 brengt u naar de binnenstad en het Centraal Station. Komt u met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeert u bij de Gerrie Knetemannlaan gratis.