Dagbesteding Gerrie Knetemannlaan VGZ

Dagbesteding Gerrie Knetemannlaan VGZ

 • Gerrie Knetemannlaan 200/270, Amsterdam
 • (020) 553 70 13

Meewerken op je eigen tempo

Als creatieve oudere met een verstandelijke beperking kun je bij de Gerrie Knetemannlaan dagbesteding terecht voor gezelligheid, creativiteit en het maken van producten. Je kunt meewerken aan producten die ook verkocht worden via ons eigen label Bijzonder Amsterdams.

De omgeving

De dagbesteding maakt onderdeel uit van de zorgcentrum Gerrie Knetemannlaan. Onder hetzelfde dak zit ook een woonafdeling, lunchroom, textielatelier en regiokantoor van Cordaan. Het is een levendige buurt met veel voorzieningen in de omgeving zoals: theater, winkels en het OLVG ziekenhuis. De dagbestedingslocatie ademt creativiteit en is licht en ruim opgezet. Ook is er genoeg ruimte om met rolstoel of rollator te kunnen bewegen.

De groep

Op deze dagbesteding kom je te werken in een gezellige groep. Het is een open groep waar iedereen een eigen werkplek heeft. Betrokkenheid, samen kletsen en werken staat in deze groep centraal. We doen veel verschillende activiteiten maar alles op een rustig tempo, gestructureerd en zonder druk. We werken veel samen aan producten en iedereen kan een bijdrage leveren aan een eindproduct. Sommige gemaakte producten kunnen ook verkocht worden.

Activiteiten

Op deze dagbesteding besteden wij veel aandacht aan creatieve activiteiten en het maken van producten zoals schriftjes, schalen of sjaals. Je kunt zelfstandig aan een product werken of samen. Er wordt veel gewerkt met textiel, papier en planten. Naast creatieve activiteiten is er ook veel aandacht voor ontspanning en rust en voor de dingen die je vroeger en nu nog steeds leuk vindt. Wanneer jezelf ontwikkelen niet tot de mogelijkheid behoort, dan zetten wij in op het behoud van vaardigheden en het voorkomen van achteruitgang. 

Begeleiding

De begeleiders op de Gerrie Knetemannlaan zijn echte creatievelingen. Ze zijn vindingrijk in het verzinnen van nieuwe producten om te maken, naar het zoeken van mogelijkheden om jouw vaardigheden te ontwikkelen of te behouden. Zij hebben veel energie en enthousiasme en zijn zeer ervaren met het begeleiden van de groep. Zij kunnen goed kijken naar wat jij nodig hebt: veel of weinig hulp, een langzaam of snel tempo. Je krijgt altijd persoonlijke aandacht en een persoonlijk werkplan. We hebben hier het uitgangspunt: 'je doet zoveel mogelijk zelf'.

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding, heb je een Wlz-indicatie nodig. Heb je nog geen indicatie, dan kunnen wij helpen bij de aanvraag. Naast de indicatie betaal je zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Meer informatie over de eigen bijdrage is te vinden bij het CAK.

Eten & Drinken

Je kunt tijdens de lunch kosteloos een broodmaaltijd met ons mee-eten. Op de meeste locaties is het mogelijk om voor een klein bedrag iets extra’s te krijgen.

Vervoer

Het is altijd mogelijk om met eigen vervoer naar de dagbesteding te komen. Heb je geen eigen mogelijkheid om naar de dagbesteding te komen, dan gaan wij graag met jou in gesprek over hoe we het vervoer kunnen organiseren.

Aanmelden & Informatie

 1. Aanmelden & Informatie

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Intakegesprek

  We gaan graag met jou in gesprek voor een passende groep bij jou in buurt.

 3. Kennismaking & Plaatsing

  Kennismaking kan via een rondleiding en plaatsing gaat via een wachtlijst.

Of vul het aanmeldformulier in

Aanmeldformulier

Contact

 • Bel (020) 553 70 13

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Gerrie Knetemannlaan 200/270 | 1061 MC | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Gerrie Knetemannlaan is goed bereikbaar. Vlakbij is metrostation Jan van Galenstraat. Tramlijn 13 brengt je naar de binnenstad en het Centraal Station. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen is parkeren bij de Gerrie Knetemannlaan gratis.