Activiteitencentrum Osdorperhof

Activiteitencentrum Osdorperhof

  • Pieter Callandlaan 84, Amsterdam
  • (020) 886 07 45

Volop in beweging

Wilt u meedoen aan een leuke activiteit? Aan het werk? Wilt u schilderen, muziek maken of bewegen? In activiteitencentrum Osdorperhof is er van alles mogelijk.

Volop in beweging

Wilt u meedoen aan een activiteit? In een gezellige omgeving aan het werk? Wilt u een cursus volgen, leren schilderen, muziek maken of bewegen? In activiteitencentrum Osdorperhof is er van alles mogelijk. Samen met de bezoekers maken wij het activiteitenprogramma. U kunt bij ons werkervaring opdoen, cursussen volgen, activiteiten ondernemen en andere mensen ontmoeten.

Eigen kracht

In activiteitencentrum Osdorperhof krijgt u de mogelijkheid om een dagritme op te bouwen, te bewegen, nieuwe mensen te ontmoeten, regie over uw dag te krijgen en uw zelfvertrouwen te vergroten. Onze medewerkers gaan er vanuit dat iedereen de kracht heeft om te participeren en een eigen bijdrage te leveren aan het centrum. Daarbij zijn gelijkwaardigheid, respect en denken in mogelijkheden belangrijk.

De omgeving

Het activiteitencentrum Osdorperhof ligt in Amsterdam Osdorp, niet ver van het winkelcentrum en de Sloterplas. Het moderne gebouw straalt een vertrouwde en prettige sfeer uit en heeft veel mogelijkheden. U vindt bij ons en in de directe omgeving veel recreatie- en sportfaciliteiten.

Voor wie

Activiteitencentrum Osdorperhof is er voor volwassenen en ouderen met een psychiatrische achtergrond of psychosociale problematiek. In ons activiteitencentrum wordt iedereen met respect behandeld. U kunt hier zijn wie u bent en mensen ontmoeten met hun eigen verhaal.
U meldt zich aan via afdeling Instroom:
T: (020) 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Openingstijden

U kunt maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.30 uur binnenlopen voor koffie, thee of een maaltijd tegen een kleine vergoeding. U kunt bij ons internetten, de krant lezen of een spelletje doen.

Kennismaken en de kosten

U bent van harte welkom om binnen te lopen en kennis te maken met medewerkers en bezoekers van ons activiteitencentrum. In een kennismakingsgesprek leggen we de gang van zaken uit en lichten we de mogelijkheden toe. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie vraagt de gemeente een eigen bijdrage. We kunnen u ook helpen bij het aanvragen van een (WMO) beschikking.

Dagopvang

Activiteitencentrum Osdorperhof biedt dagopvang. Als u overdag een beschermde omgeving en extra ondersteuning nodig heeft, kunt u zich bij ons aanmelden. Activiteiten, groepsgesprekken en individuele gesprekken maken deel uit van uw programma. Ook kunt u actief worden in de medezeggenschapsraad voor deelnemers.

Werkervaring

In activiteitencentrum Osdorperhof kunt u ook werkervaring opdoen. Bijvoorbeeld achter de bar of aan de balie. U werkt dan, onder begeleiding, in diensten van vier uur en krijgt een vergoeding voor het werk dat u doet. Voor deelname aan de werkprojecten heeft u een WMO-beschikking van gemeente Amsterdam nodig. Wij kunnen u helpen deze aan te vragen.

Vrijwilligers

Belangstellenden kunnen als vrijwilliger onze activiteiten ondersteunen. Te denken valt aan het bereiden van de lunch, ondersteunen van creatieve of bewegingsactiviteiten, spelletjes doen of een praatje maken.

Contact

  • Bel (020) 886 07 45

    maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

  • Bezoekadres

    Pieter Callandlaan 84 | 1068 NP | Amsterdam

Bereikbaarheid

Activiteitencentrum Meer en Oever is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 69, halte Louis Davidsstraat; dan is het nog 2 minuten lopen. Tram 1 en 17, halte Meer en Vaart; dan is het nog 4 minuten lopen.