Leren werken bij het Dierendok

Buurtboerderij het Dierendok, gelegen in Amsterdam noord, is een groene oase in Tuindorp Oostzaan vlak bij de NDSM Werf. Op deze buurtboerderij werk je met een team van collega's en de begeleiders aan alle nodige werkzaamheden voor een optimale verzorging van de dieren en het omliggende terrein.

Het Dierendok

Wij zijn een openbare boerderij; een ontmoetingsplek, een plek voor vermaak. Kinderen kunnen lekker spelen terwijl hun ouder/verzorger een praatje maakt met een andere bezoeker of met een van onze deelnemers. De buurtboerderij is een veelzijdige werkplek.  Er zijn een aantal werkzaamheden die dagelijks terugkomen zoals het voeren van de dieren en het schoonmaken van de verblijven. Wanneer de noodzakelijk taken verricht zijn, is er ruimte voor andere binnen of buiten activiteiten.  Wij kijken dan naar de individuele wens en mogelijkheden van jou en je collega's.

Is werken bij Het Dierendok wat voor jou?
Werken op het Dierendok betekent dat je met je handen werkt en veel buiten bent. Je kan vies worden, de werkkleding krijg je van ons. 

Wat kun je leren?

  • Dieren eten en water geven;
  • Hokken en stallen schoonmaken;
  • Algemene kennis van de dieren;
  • Weide aanharken en paden vegen;
  • Wandelen en het borstelen van de pony´s
  • Eieren, honing  en versnaperingen verkopen in het winkeltje.

Wil je op het Dierendok werken, dan bestaat er ook de mogelijkheid een cursus dierenverzorging te volgen. In deze cursus leer je wat het dier nodig heeft om hem goed te kunnen verzorgen zoals wat een dier eet, wat voor hok een dier nodig heeft en wanneer een dier ziek is. Het is niet nodig om te kunnen lezen om deze cursus dierenverzorging te volgen.

Aanmelden
Wij helpen je graag bij het vinden van passend werk. 
Aanmelden kan bij de afdeling Instroom via 020 229 00 88
Of stuur een e-mail naar: werk-dagbesteding@cordaan.nl.

Meer informatie?
Op de pagina van Het Leerwerkbedrijf vindt je meer informatie over werk en dagbesteding en de branches.

Om hier te kunnen werken heb je een indicatie nodig. Heb je die nog niet, dan kunnen wij helpen bij de aanvraag.