Kunstkaravaan Cordaan

Kunstkaravaan Cordaan brengt de kunsten in coronatijd bij bewoners thuis. We hopen hiermee de kwaliteit van leven positief te beïnvloeden. We ontsluiten het brede aanbod van musea en culturele instellingen voor de bezoeker in de hoop haar te verwonderen, te inspireren en uit te nodigen deel te nemen aan thuisactiviteiten. 

Kunstkaravaan Cordaan startte op 1 juni 2020 en duurt minimaal 3 maanden. Woonzorgcentrum De Buitenhof is de eerste locatie waar het programma volledig aangeboden wordt. Wanneer de diverse deelprojecten succesvol blijken kunnen deze ook ingezet worden in andere huizen van Cordaan. 

Vijf projecten

Kunstkaravaan Cordaan bestaat uit 5 deelprojecten die elkaar aanvullen en versterken om elke bezoeker aanbod op maat te bieden. De onderdelen zijn: 

  1. Installatie in samenwerking met hedendaagse kunstenaar: Kraanvogels x OriMEGA. 
  2. Kunst in huis: expositie van bestaand werk op locatie, in samenwerking met de Outsider Art Galerie. 
  3. Digitaal wekelijks aanbod via nieuwsbrief Cordaan Kunst en Cultuur uur  
  4. Postpakket: maandelijkse Kunstpost in samenwerking met diverse musea  
  5. Dementees rondleidingen voor mensen met dementie: een bezoeker krijgt een op maat gemaakte virtuele rondleiding met een gids in het Mauritshuis 

Meer informatie

Meer informatie over de deelprojecten van HuiskamerPost Erfgoed? Ideeen om samen te werken met in een van de projecten? Neem contact op met Eliza Perez: 

E: eperez@cordaan.nl 
T: 06 244 37 596