ICT

ICT staat voor Informatie- en Communicatietechnologie. Bij ICT-afdeling leer je werken met een computer. Werken met een computer is heel erg divers. Bekende werkzaamheden met een computer zijn bijvoorbeeld; programmeren, spelletjes maken, websites bouwen, administratie verwerken, filmpjes monteren etc.. De mogelijkheden zijn eindeloos. Op onze ICT-afdeling leer je de basis van het ICT werk. Zoals werken met Microsoft Office. Simpele websites maken of ontwerpen maken voor de 3D printer.

 

Leren werken achter een computer

Op een bedrijventerrein vlakbij Station Bijlmer vind je de eerste ICT-afdeling waar je leer- en werkervaring op kunt doen in deze sector. Werk je graag met computers en wil jij je daar in ontwikkelen, dat kan dan bij Cordaan.

Over de ICT-afdeling

De ICT-afdeling is opgericht in 2019. Het is een sector met heel veel verschillende mogelijkheden wat continu in ontwikkeling is. Onze ICT-afdeling is de eerste in Nederland. En wij zijn ons nog volop aan het ontwikkelen. Ontwikkelingen zoals; welke groeimogelijkheden zijn er voor jou, welke ICT werkzaamheden kunnen wij nog meer aanbieden en kunnen wij een traject aanbieden wat leidt naar individueel begeleid werk of betaald werk.

Bij de ICT-afdeling kom je te werken in een groep met de begeleider in de nabije omgeving. Het werk is afwisselend. Sommige opdrachten voer je zelfstandig uit en sommige leerwerkopdrachten in groepsverband.

Past dit bij jou?

Op de ICT-afdeling werken wij veel achter een computer. Het is belangrijk dat je dat leuk vindt. We maken digitale ontwerpen voor de 3D printer. We maken websites. We beheren een webshop en we werken met Microsoft Office. We werken in opdracht en dienstverlenend zijn is een onderdeel van het werk. Om te kunnen werken achter een computer is het noodzakelijk dat je kunt lezen en schrijven. 

Op dit moment zit onze ICT-afdeling op de eerste etage wat alleen bereikbaar is met de trap. Kunnen traplopen is op dit moment een vereiste. Er wordt gewerkt aan een betere toegankelijkheid.

Wat kun je leren?

 • Computervaardigheden;
 • Het maken en bijwerken van een website/webshop;
 • Controleren op bestellingen van webshop Bijzonder Amsterdams, deze dan verwerken en het proces van inpakken tot verzending van pakket;
 • Maken van boekjes/folders (boekjes binden);
 • Bewerken van video’s (het aan elkaar maken en een begin/eind aan video maken);
 • 3D prints + ontwerpen;
 • Computers updaten;
 • computers (de-)monteren.
 1. Informatie & Aanmelden

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Kennismaken & Intake

  We nemen contact op om jouw werkwensen en mogelijkheden te bespreken.

 3. We gaan voor je op zoek

  We helpen je om werk of een dagbesteding te vinden die bij jou past.