HuiskamerPost I en II

Een locatievoorstelling in samenwerking met bewoners van een woon- en zorgcentrum in Amsterdam

HuiskamerPost II (2018)  - @woon- en zorgcentrum de Buitenhof

Op 19 en 21 oktober 2018 heeft Theater LeBelle de voorstelling 'HuiskamerPost in de Buitenhof' gespeeld. Een locatievoorstelling in samenwerking met bewoners van woon- en zorgcentrum De Buitenhof. We zijn tijdens het maakproces op zoek gegaan naar de verschillen en de overeenkomsten tussen de spelers en de bewoners.

We deelden ervaringen, leerden elkaar kennen en creëerden door middel van spel, muziek en dans nieuwe verhalen. Muzikant Robin Engelhard heeft ons gedurende het maakproces en tijdens de voorstellingen op bijzondere wijze muzikaal begeleidt. Een spannende, eerlijke en kwetsbare voorstelling. Deze voorstelling is geregisseerd door Jaloe Tielens.

 

HuiskamerPost I (2017) - @woon- en zorgcentrum d’Oude Raai

De voorstelling Huiskamerpost bestond uit theatrale ontmoetingen in gesprek en in beweging. Uit deze ontmoetingen ontstonden een aantal performances die gespeeld werden op diverse locaties in d’Oude Raai. Als inspiratie gebruikten we alle verzamelde verhalen. We werkten vanuit het thema ‘Binnenkijken’. Over binnen en buiten. En wat zie je achter de voordeur? Bekijk het filmpje om dat te ontdekken.

Video door Wilma Rekkers