Het Leerwerkbedrijf

U wilt graag werken of leren werken? Wij zoeken mensen met een verstandelijke beperking of een psychosociale achtergrond die enthousiast aan de slag willen gaan. Door de hele stad hebben we diverse werkplekken waarbij er altijd begeleiding in de buurt is. Dat kan zowel een werkplaats van Cordaan zijn als bij een baan bij een ander bedrijf.

U gaat samen met ons op zoek naar wat voor u het beste werkt!

Samen aan het werk!

U heeft een arbeidsbeperking maar wil toch graag aan de slag? U wilt zich - net als ieder ander mens -  graag nuttig maken? Daar ondersteunen we u graag bij.

Binnen het Leerwerkbedrijf ziet dit er niet alleen uit als werk, het is ook echt werk. In meer dan 70 Amsterdamse bedrijven waarmee we samenwerken. En als dat (nog) een stap te ver is bieden we leerwerktrajecten in onze eigen ambachtelijke werkplaatsen verspreid door de stad of binnen de gespecialiseerde dagbesteding.

Samen vinden we de juiste arbeidsplek voor u!

Voor wie?

Het Leerwerkbedrijf is er voor u wanneer u een achtien jaar of oudere Amsterdammer bent die door een verstandelijke of psychische beperking er niet in slaagt om zelf werk te vinden. U kunt bij ons terecht als u:

 • Zelfstandig woont en een verstandelijke of psychische beperking heeft;
 • Deelneemt aan een instelling in de verstandelijke- en geestelijke gezondheidszorg (VGZ - GGZ);
 • Jongvolwassene bent met een verstandelijke of psychische beperking en u het speciaal onderwijs verlaat zonder uitzicht op een baan.

Wat doen we voor u?

Om u zo goed en gericht mogelijk aan werk te helpen én te helpen bij uw werk, doen we verschillende dingen:

 • We hebben een uitgebreid orienterend gesprek (intake) met aansluitend een observatieperiode.
 • We maken samen een ontwikkelingsplan en geven begeleiding.
 • U krijgt een leer- & trainingsaanbod (algemene beroepsvaardigheden, vaktechnische vaardigheden, waar mogelijk met erkende certificaten).
 • U krijgt werkbegeleiding; direct en op afstand (jobcoach).

Midden in de samenleving

Cordaan staat midden in de samenleving. We kennen onze werknemers, we organiseren samen met u uw eigen leerwerktraject én we hebben de contacten met werkgevers waar u aan de slag kunt. Nog belangrijker: we hebben de juiste ervaring en expertise om u te stimuleren het uiterste uit uzelf te halen.

Altijd een passende plek

Cordaan biedt zelf werk- en ontwikkelplekken aan, maar ook in samenwerking met sociale of commerciële partijen. Het werk is opgedeeld in 5 domeinen. Binnen elk domein is een variatie aan beschutting, inhoud van werk en mate van begeleiding. Kijkt u hieronder maar eens naar wat wij zoal aanbieden. Samen met u vinden we werk wat bij u past!

 • Horeca & Catering

  Een kopje koffie zetten, een complete lunch verzorgen of helpen afwassen? Hier doet u werkervaring op in de horeca en catering op verschillende locaties in Amsterdam.

  Lees verder

 • Facilitair, Logistiek & Techniek

  Een tram of metro schoonmaken, gastheer of gastvrouw zijn of auto's en boten opknappen? Hier kunt u werkervaring opdoen in facilitair, logistiek en techniek.

  Lees verder

 • Groen, Dierverzorging & Milieu

  Werken in een kwekerij, het plantsoen onderhouden of bloemen verkopen? Hier kunt u werken in het groen of met dieren. Als u ervan houdt de handen uit de mouwen te steken en u niet bang bent om vies te worden, zijn dit de werkplekken voor u.

  Lees verder

 1. Aanmelden voor werk of dagbesteding

  U meldt zich aan voor dagbesteding of een werkplek bij ons Cliënten Servicebureau via 088 267 32 26 of via dagbesteding@cordaan.nl.

 2. We gaan samen met u op zoek

  We helpen u om werk of een dagbesteding te vinden die bij u past.

 3. Kennis maken

  Zodra we iets vinden, maken we samen een afspraak om kennis te maken op de werkplek die bij u past.