Het Kinderteam: verpleegkundige hulp aan kinderen

Het Kinderteam verleent medisch-technische verpleegkundige zorg aan kinderen van 0 tot en met 18 jaar in Amsterdam en omstreken.

Alle verpleegkundige handelingen die in het ziekenhuis gedaan worden, kunnen we ook thuis verrichten. Te denken valt onder andere aan:

  • antibiotica geven bij intraveneuze therapie;
  • een sonde inbrengen;
  • begeleiden bij zuurstoftherapie;
  • katheteriseren.

Door het bieden van medisch-technische verpleegkundige zorg en begeleiding thuis kunnen kinderen zo lang mogelijk thuis blijven en vaak eerder uit het ziekenhuis worden ontslagen. In voorkomende gevallen biedt het kinderteam ondersteuning in de thuissituatie zodat kinderen thuis kunnen overlijden.

Zo werkt het
Als een kind thuis medisch-technische verpleegkundige zorg nodig heeft, regelt ziekenhuis dit via de transferverpleegkundige. Zodra de aanmelding bij het kinderteam binnen is, kan de zorg starten. Bij het eerste bezoek wordt de aanvraag doorgenomen en wordt er vastgesteld hoeveel zorg er nodig is. De kinderverpleegkundigen spreken van te voren met de ouders af wanneer ze langskomen. Meestal is dit overdag. 

Het Kinderteam werkt zeven dagen per week, van 7:30 tot 21:00 uur. Cordaan Thuiszorg is 24 uur per dag bereikbaar.

Het kinderteam doet meer

  • het kinderteam geeft desgewenst informatie, advies en begeleiding aan ouders
  • het kinderteam komt niet alleen bij kinderen thuis, maar verleent ook zorg bij kinderdagverblijven, scholen en kinderhospicen.

Meer informatie?
Wilt u meer weten, bel dan met het Kinderteam van Cordaan Thuiszorg: (020) 229 36 50. Het Kinderteam is 24 uur per dag bereikbaar. Voor de zorg van het Kinderteam is een indicatie nodig. Het Kinderteam kan de aanvraag van een indicatie verzorgen.

Er is geen wachtlijst voor de zorg van het Kinderteam bij Cordaan Thuiszorg. Binnen 24 uur na aanmelding start de zorg.