Gezinsbegeleiding

Opvoeden van een kind met een verstandelijke beperking is niet vanzelfsprekend. Vraagt een kind veel zorg en aandacht van iedereen in het gezin? U hoeft er niet alleen voor te staan: wij bieden verschillende soorten ondersteuning, ook bij u thuis.

Algemeen telefoonnummer Cordaan Jeugd: (020) 630 62 60
E-mail: cordaanjeugd@cordaan.nl

Telefoonnummer Zorgloket (020) 630 62 62
E-mail: zorgloketjeugd@cordaan.nl

Praktische hulp

Helpen bij verzorgen, het kind stimuleren te spelen, aangeleerde vaardigheden blijven oefenen. Het gezin ontlasten, de ouder de ruimte geven om andere dingen te doen. Uniek is de combinatie van verzorging en praktische hulp.

Als u moeilijk leert

Als u zelf moeilijk leert, helpen we u bij de opvoeding van het kind. Ook bij problemen op gebied van geld en huishouden ondersteunt Cordaan Jeugd u. Samen met een gezinscoach leert u zelf dingen oplossen en uw gezin sterker maken. Dit doen we ook voor aanstaande- en jonge moeders die moeilijk lerend zijn.

Hulp bij opvoedvragen

Bijvoorbeeld: 'Wat kan ik doen als mijn kind slecht eet of slaapt' of 'Mijn kind heeft autisme, hoe kan ik haar thuis begeleiden.' Het team van Cordaan Jeugd ondersteunt u om met u een oplossing te vinden op deze of andere vragen. Zodat u het daarna weer zelf kunt.

Moeder-kindteam

Wij ondersteunen u tijdens de zwangerschap en bereiden u voor op de bevalling en wat het betekent om voor een baby te zorgen. Na de bevalling kunt u hulp krijgen bij de verzorging en opvoeding van uw kind. Als u zwanger bent, is er ook een huis waar u met uw ongeboren kind terecht kunt. Dit huis is alleen voor u als aanstaande moeder, wanneer u uw eerste kind verwacht en veel hulp nodig heeft.

Filmpje gezinsbegeleiding

In dit filmpje vertelt Amaiur hoe zij werd geholpen toen zij zwanger was en schulden had. Amaiur woont nu 'begeleid zelfstandig'. Een begeleider komt een keer in de twee weken langs.

Contactgegevens

Algemeen telefoonnummer Jeugd: (020) 630 62 60
E-mail: cordaanjeugd@cordaan.nl
 
Telefoonnummer Zorgloket (020) 630 62 62
E-mail: zorgloketjeugd@cordaan.nl

Bezoekadres

Cordaan Jeugd
IJzerwerkerstraat 5-1
1033 RJ Amsterdam

Publicatie aanvragen

U kunt een publicatie opvragen door een mail met uw adresgegevens te sturen naar cordaanjeugd@cordaan.nl