Gebiedswerken Westergasterrein

Arbeidsmatige dagbesteding in een gebied met werkplekken bij bedrijven en toch beschut werk voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. 

Factoren voor gebiedswerken

De locatie

Westergasfabriek is een levendig gebied met verschillende bedrijven, een kinderboerderij en horecagelegenheden. De deelnemers werken verspreid over de bedrijven, onder de hoede van een medewerker van het bedrijf. De werkzaamheden verschillen en de mate van beschutting ook.
 

De uitvalbasis

De Kinderboerderij is de spil van het hele gebied. Het is de uitvalbasis van waaruit de deelnemers vertrekken richting de bedrijven. De kinderboerderij is de meest beschutte werkplek en de basis waar elke deelnemer op terug kan vallen, als dat nodig is. Het is de plek waar de deelnemer tot rust kan komen. De begeleider is hier in de nabije omgeving aanwezig.

Een ingang bij de bedrijven

Op Westerpark werken wij voor het bedrijf Oscar Circulair. Hier zorgen deelnemers ervoor dat afval wordt opgehaald bij de bedrijven en dat het gescheiden ingeleverd wordt. Wij zorgen ervoor dat er minder vrachtverkeer nodig is op het park. Daarnaast leren de bedrijven op het terrein ons kennen en de deelnemers kennen. Wanneer wij op zoek zijn naar werkplekken, hebben wij bij de bedrijven al een ingang.

De werkplekken

We werken voor verschillende bedrijven. Per bedrijf is er ruimte voor één of twee deelnemers. De werknemers van het bedrijf ondersteunen de deelnemers bij het uitvoeren van taken die van toegevoegde waarde zijn voor het bedrijf. De begeleider van het Leerwerkbedrijf is in de buurt en ter plekke als daar behoefte aan is, voor zowel de deelnemer als het bedrijf. 

De deelnemers

Omdat wij voor verschillende bedrijven werken, met één of twee deelnemers per bedrijf, is het mogelijk om bij gebiedswerken verschillende doelgroepen te bedienen. Hier werken mensen met verschillende achtergronden zoals LVB, MVB en GGZ.

Praktijkleren

De deelnemers leren werken in de praktijk. Ze volgen leerlijnen die passend zijn bij de werkzaamheden die zij doen. Waar mogelijk kunnen de deelnemers certificaten behalen die door de branche of door het MBO erkend zijn. 

Nieuwsberichten