Fysiotherapie in een huis van Cordaan

De fysiotherapeut onderzoekt en behandelt klachten van het lichaam en geeft adviezen over bewegen en loophulpmiddelen.

Onze fysiotherapeuten werken voornamelijk binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg en ouderenzorg. De fysiotherapeut komt bij u thuis, of behandelt u op een locatie van Cordaan, dit is afhankelijk van uw situatie. U kunt ook meedoen aan de bewegingsactiviteiten (gymnastiek) in een groep.

De behandeling

De fysiotherapeut helpt u bij:

  • mobiliteitsproblemen
  • valproblematiek
  • neurologische problematiek
  • orthopedische problematiek
  • bekken problematiek
  • multi-problematiek.

We hebben ook gespecialiseerde fysiotherapeuten op het gebied van Parkinson, CVA, orthopedie, COPD, reuma en artrose.

Werkwijze

Tijdens de eerste afspraak bij de fysiotherapeut brengen we de fysieke klachten in kaart. We bepalen welke methode of aanpak het best bij uw klachten past en stellen samen met u een behandelplan op. 

Op locatie of bij u thuis
Afhankelijk van uw situatie kan de therapie bij u thuis plaatsvinden of op één van onze locaties. Deze locaties beschikken over goed ingerichte ruimtes met fitnessapparatuur en andere oefenmaterialen.

De kosten

Voor fysiotherapie bij Cordaan heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig, tenzij u op chronische indicatie komt. Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar wat de voorwaarden zijn om voor een vergoeding voor de therapie in aanmerking te komen.

Onze fysiotherapeuten zijn lid van de KNGF en staan geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Paramedici.

Heeft u een fysiotherapeut nodig? U kunt contact opnemen met een van de fysiotherapeuten uit onderstaande lijst.

Met Cordaan in beweging

Onze ‘Met Cordaan in beweging’ beweegprogramma’s zijn speciaal gemaakt voor senioren. De digitale beweegprogramma’s zijn te vergelijken met het tv-programma ‘Nederland in beweging’. De oefeningen kunnen zittend op een stoel worden uitgevoerd. Daardoor zijn het ook voor mensen met een beperkte belastbaarheid passende beweegprogramma’s. De trainingen zijn ingedeeld naar niveau - licht, gemiddeld, zwaar - en complexiteit van de bewegingen.

De Cordaan beweegprogramma’s zijn ontwikkeld en geproduceerd door de Kijkduinmedia groep, Rutger Krikken, vrijwilligers en Elie Rusthoven.
Kijk voor meer informatie over onze trainingen op onze pagina Met Cordaan in beweging, of stuur een email naar Elie Rusthoven: erusthoven@cordaan.nl.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van de meest eenvoudige training.

Veel beweegplezier!

Training 1: licht niveau en eenvoudige bewegingen