Zorg & Facilitair

Bij Cordaan kun je in de zorg en in de facilitaire dienstverlening werken in een verpleeghuis voor ouderen of in een woonvoorziening voor mensen met een beperking. Je kunt daar ook de opleiding tot WoonHulp volgen. Dit is een praktijkgerichte opleiding waarbij je een halve dag per week theorie krijgt en minimaal anderhalve dag werkt in de praktijk. Daardoor kun je wat je geleerd hebt direct in praktijk brengen. Er zijn veel mogelijkheden om door te stromen naar betaald werk.

Werken in de zorg en facilitaire dienstverlening

Bij Cordaan kun je leren en werken combineren. Je kunt bij ons werken in woonvoorzieningen voor ouderen en in woonvoorzieningen voor mensen met een beperking. Daarnaast kun je de opleiding tot WoonHulp of (delen van) de opleiding Assistent Dienstverlening en Zorg volgen. Er zijn veel mogelijkheden om door te stromen naar betaald werk, als WoonHulp, Keukenassistent of als Assistent bij de facilitaire dienst. 

In deze film kun je zien hoe dat eruit ziet.

Werkzaamheden

WoonHulp

Als WoonHulp werk je op een afdeling van een verpleeghuis. Hier werk je samen met de verzorgenden en heb je regelmatig contact met de ouderen die op de afdeling wonen. Je helpt mee bij het schoonmaken van de kamers, bij de maaltijden, de koffie/thee momenten en je zorgt dat de huiskamers en keukens opgeruimd en schoon zijn.

Facilitaire dienst

Bij de facilitaire dienst werk je op verschillende plekken in het verpleeghuis. Je helpt bijvoorbeeld mee bij het transport van goederen zoals afval, linnengoed, etenskarren. Ook help je mee bij schoonmaakwerkzaamheden of doe je eenvoudig onderhoudswerk.

Keuken en restaurant

Je kunt ook in de keuken en het restaurant van het verpleeghuis werken. Hier help je onder andere mee bij het maken van de broodjes, het voorbereiden van de maaltijden, het brengen van maaltijden en soep naar de afdelingen, de keuken schoonmaken en afwassen.      

Dagbesteding

Bij de dagbesteding werk je samen met de activiteitenbegeleiders om de ouderen op de dagbesteding een fijne dag te bezorgen. Je helpt bij de koffie/thee momenten, bij de maaltijden en bij de activiteiten. Activiteiten zoals samen wandelen, bewegen en of creatief bezig zijn.

Past dit bij jou?

Als je in een verpleeghuis komt te werken is het handig dat je goed kunt staan en lopen. Je helpt mee op de afdeling waar nodig. Met de verzorgende op de afdeling werk je samen om ervoor te zorgen dat de bewoners een fijne dag hebben. Omdat je op de afdeling werkt is het belangrijk dat je het leuk vindt om met de bewoners om te gaan en om een praatje te maken. De bewoners hebben een zwakkere gezondheid. Het is ook erg belangrijk dat je schoon en hygiënisch kunt werken of dat kunt leren.

Wat kun je leren?

Dit is wat je onder andere bij ons kunt leren. Wat je leuk vindt of goed kan, daar helpen wij jou verder in.

 • Opruimen en schoonmaken van keukens en (huis)kamers;
 • Schoonmaken en opmaken van bedden;
 • Tafels dekken en eten en drinken serveren;
 • Broodjes maken en ondersteunen bij het ontbijt en de lunch;
 • Ondersteunen bij activiteiten op de afdeling of bij de activiteitenbegeleiding;
 • Afval, linnengoed en etenskarren transporteren;
 • Wassen, strijken en opruimen van wasgoed van de bewoners;
 • Boodschappen doen met en voor de bewoners.

Bekijk onze folder voor meer informatie over de opleiding WoonHulp.

 1. Informatie & Aanmelden

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Kennismaken & intake

  We nemen contact op om jouw werkwensen en mogelijkheden te bespreken.

 3. We gaan voor je op zoek

  We helpen je om werk of een dagbesteding te vinden die bij jou past.

Of vul het aanmeldformulier in

Aanmeldformulier