De Feuerstein methode - meer achtergrondinformatie

Ons boek "Worden wie je bent"
Iedereen kan zich ontwikkelen. Dat was de conclusie: Marijn de Wit (1981), studeerde filosofie en is scenarioschrijver. Voor dit boek heeft hij ruim anderhalf jaar lang door de gangen van het Feuerstein Centrum Nederland gelopen, een instituut voor orthopedagogiek en cognitieve ontwikkeling. Hij vond zijn weg in de ontwikkelingsfilosofie van de Israëlische psycholoog Feuerstein, en in de klinische praktijk van het Feuerstein Centrum Nederland. Dit boek is de vrucht van de reis van een nieuwsgierige leek door een wereld vol met ontwikkelingsproblemen, labels, speciaal onderwijs, alternatieve ideeën over IQ, verstandelijke beperkingen, hoogbegaafde onderpresteerders en meer. Het bevat een waaier aan verhalen uit de praktijk, die Feuersteins filosofie over ontwikkeling diepgaand illustreren. Een filosofie die gebouwd is op een krachtig en inspirerend fundament: de wetenschap dat iedereen, zonder uitzondering, zich kan ontwikkelen en dat aan die ontwikkeling nooit een eind hoeft te zitten. Met een wetenschappelijke appendix van Jo Lebeer.

'Worden wie je bent' wordt uitgegeven door Perspectief Uitgevers en is verkrijgbaar in de boekhandel en online via deze link.

De film: "Kan niet bestaat niet"
Van het werk op het Feuerstein Centrum Nederland (FCN) en de methode in de praktijk is, met steun van het Levi Lassen Fonds de film "Kan niet bestaat niet" gemaakt door Pamela Sturhoofd en John Trappeniers. U kunt onze film bestellen op DVD. Deze film duurt 25 minuten en kost 25 euro (plus 5 euro verzendkosten). Dit doet u door 30 euro over te maken naar:

Rekeningnummer: 533483387
t.n.v. Stichting Feuerstein Amsterdam
Onder vermelding van "bestelling DVD"
Vergeet niet uw naam en volledig adres te vermelden.
Wij sturen de DVD dan zo spoedig mogelijk naar u op.

Om er zeker van te zijn dat u uw bestelling zo snel mogelijk in huis heeft kunt u nog een e-mail sturen om uw bestelling te bevestigen (infofeuerstein@cordaan.nl).
Als u vanuit het buitenland bestelt heeft u de IBAN en BIC code nodig voor de overschrijving:
IBAN: NL11ABNA0533483387
BIC: ABNANL2A

Afhalen op het centrum kan ook. U betaalt dan 25 euro

Ook is de DVD in het Engels te bestellen onder de titel "Yes, it can be done"
Wilt u de engelse versie ontvangen vermeld dit dan a.u.b. duidelijk bij de betaling.

Presentaties door het FCN
Het Feuerstein Centrum Nederland vertelt graag over de Feuerstein methode en haar werkwijze. Daarom kunnen wij voor u een presentatie geven bij u op locatie of kunt u met een groep op het FCN langskomen.

Presentatie op locatie
Deze presentatie wordt gegeven door een van de mediatoren van het FCN en duurt 2 uur. Tijdens de presentatie wordt er verteld over de achtergrond van de methode en vertonen we onze DVD. Verder wordt er verteld over ons centrum en de materialen die we gebruiken. De volledige inhoud van de presentatie bepalen we echter graag in overleg met u, zo kunnen wij een presentatie op maat geven.

Voor de presentatie maken we graag gebruik van uw beamer, hierop kunnen we ook via de laptop onze DVD vertonen. De kosten voor een twee uur durende presentatie, inclusief reiskosten bedragen € 200,-.

Ook kunnen wij IVP materiaal (Instrumenteel Verrijkings Programma = door Prof. Feuerstein ontwikkelde werkbladen) meenemen om te laten zien en te laten ervaren. Een dergelijke presentatie duurt 1 uur langer, plus een kleine pauze tussendoor. De kosten voor de presentatie inclusief materiaal bedragen € 300,-.

Presentatie op het FCN
Naast een presentatie op locatie, bieden wij ook een presentatie bij ons op het FCN. U kunt dan met een groep van maximaal 25 mensen een dagje mee komen kijken op het FCN. Het programma loopt van 10.00 uur tot 15.00 uur waarin we onder andere een presentatie over de methode en haar achtergrond zullen geven, de DVD vertonen en via de beamer live mee kijken met een aantal behandelingen. Hierbij legt een van de mediatoren ondertussen uit wat er gebeurt in de behandeling. Ook bekijken we live een stukje van een LPAD onderzoek (het dynamisch onderzoek dat op het FCN wordt afgenomen) en is het mogelijk om iemand uit uw groep een korte behandeling te geven om zo eens zelf te ervaren wat mediatie en de Feuerstein methode inhoudt.

De kosten voor een dag meekijken op het FCN bedragen € 300,-, dit is inclusief koffie en thee tussendoor.

U kunt een afspraak maken voor een presentatie op locatie door te bellen naar (020) 31 223 66.
 

Gerelateerde pagina's