Dagbesteding voor ouderen

Wilt u uw dag op een prettige manier doorbrengen? Wilt u onder de mensen blijven, samen koffie drinken, bewegen, spelletjes doen, of de krant lezen? Op verschillende locaties van Cordaan bieden we dagbesteding voor ouderen. U bent van harte welkom om een keer te komen kijken en de sfeer te proeven. Met dagbesteding bieden we ondersteuning aan ouderen en hun mantelzorgers in het behouden van hun zelfredzaamheid en een gezonde leefstijl.

Wat is dagbesteding voor ouderen

Dagbesteding helpt u om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. We ondersteunen u bij het behouden van een dagritme. Misschien heeft u behoefte aan meer contact, of wacht u op opname in een verpleeghuis of u heeft geheugenproblemen. Dan is dagbesteding een passende oplossing. U heeft een zinvolle daginvulling en het ontlast de mantelzorger in de thuissituatie.

De activiteiten

U kiest samen met een van onze medewerkers aan welke activiteiten u kunt deelnemen. Bijvoorbeeld creatieve activiteiten, beweging en spel of geheugentraining. Mantelzorgers (familie en verwanten) kunnen ook meedoen aan de activiteiten. Als u bij ons bent kunt u (tegen een kleine vergoeding ) gebruik maken van de maaltijd.

U krijgt bij ons de zorg en behandeling die u nodig heeft. Als het nodig is overleggen onze medewerkers met de thuiszorg, de fysiotherapeut of de ergotherapeut.

Wat kost het

Voor ouderen die lichte of matige verzorging en begeleiding nodig hebben geldt de maatwerkvoorziening in de Wmo. Voor ouderen met gevorderde dementie kan dagbesteding een onderdeel zijn van Wlz-zorg.

U kunt direct contact opnemen met de dagbestedingslocatie van uw voorkeur. Zij helpen u bij de aanvraag.

 1. Indicatie aanvragen

  Bespreek uw situatie met de huisarts. Wij kunnen u helpen bij de aanvraag bij de gemeente.

 2. Afspraak maken

  Bel de locatie van uw voorkeur voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Inschrijven

  U kunt zich inschrijven via ons Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.