Breken 1, 2 en 3

We hunkeren, stoten elkaar af en slaan weer toe. Verliezen we onszelf in de ander of blijven we ieder op ons eigen eilandje staan?

Breken 1, 2 en 3

Wat doet de blik of de aanraking van de ander met jou? DEGASTEN X Cordaan laat tijdens de fysieke voorstelling BREKEN de onopgeruimdheid van de mens zien.

DEGASTEN is een jongerengezelschap (12-25 jaar) uit Amsterdam en maakt interdisciplinaire voorstellingen die gebaseerd zijn op ervaringen en de belevingswereld van haar spelers. DEGASTEN onderzoekt voortdurend de zeggingskracht van theater in deze tijd en schuwt de confrontatie niet. De voorstellingen zijn een optelsom van de input van alle spelers en toont uiteindelijk een mozaïek van interpretaties.

DEGASTEN maakt fysieke en muzikale voorstellingen. Dicht op de huid van het publiek maken de spelers montagetheater dat sterk associatief en visueel is. Dit is precies de reden waarom Theater LeBelle de samenwerking is aangegaan. Eigenheid van de spelers staat bij beide gezelschappen bovenaan.

DEGASTEN Theatermakers Elike Roovers en Rutger Esajas en Cordaan projectleider Kunst & Zorg Madelon van Riel hebben in hun onderzoek BREKEN met een groep van 20 jonge spelers het thema intimiteit onderzocht.

Breken 1 is op het Over het IJ festival in premiére gegaan. In Breken 2  zoeken ze meer toenaderingen en In Breken 3 draait het om het verwoestende verlangen naar de ander. Breken 2 en 3 zijn te zien geweest in diverse theaters in Nederland.