Alleen maar ‘normale’ mensen

Theater LeBelle, onderdeel van Cordaan’s programma Kunst en Cultuur, gaat een interdisciplinaire performance maken die getoond zal worden in de vorm van een installatie en een performance.

 

Alleen maar 'normale' mensen

November 2022

Theater LeBelle maakt een productie geinspireerd op de beweeglijkheid en het avontuur binnen het genre ‘actie’. Een voorstelling waarbij stil spel, installatie en live performance (spel en dans) elkaar afwisselen.

In de actieproductie (Alleen maar ‘normale’ mensen) hebben de spelers van theater LeBelle de hoofdrol. Ze vertolken een personage in het actieverhaal die hen op het lijf geschreven is. Het script is door ons zelf bedacht. De rolbeschrijving komt zo dichtbij hun daadwerkelijke karakter dat de grens tussen realistisch spel en een personage spelen vervaagt. Ziet het publiek een acteur een rol vertolken, of ziet het publiek een realistische weergave van de werkelijkheid en belevingswereld van onze spelers? Alle karakters in de productie komen overeen met de karaktereigenschappen en het gedrag van onze spelers. Zodoende zijn alle personages op het lijf geschreven; een vrouw in een trouwjurk die op zoek gaat naar haar droomprins en een jongeman die in de buitenlucht op zombies jaagt met neppistolen.

 

Deze voorstelling wordt gemaakt door Moos Kwist, Noa Tielens en Jaloe Tielens, in co-creatie met de spelers.