Werkplaats: Leren van particuliere intiatieven voor ondersteuning van ouderen

Deze werkplaats zal plaatsvinden op 14 maart 2019 en is onderdeel van de reeks werkplaatsen die vanuit het Ben Sajet Centrum worden georganiseerd.

Deze werkplaats is onderdeel van de reeks werkplaatsen die vanuit het Ben Sajet Centrum worden georganiseerd. Naast de nodige zorg thuis, blijkt uit onderzoek dat ouderen vooral behoefte hebben aan een praatje of hulp bij dagelijkse dingen zoals boodschappen of koken. Helaas krijgen professionals in de zorg hier nauwelijks tot geen ruimte voor en zijn vrijwilligers niet zomaar voor handen. Om dit gat te vullen, starten steeds meer particuliere initiatieven, zoals Mantelaar, Kammeraat en Metgezelschap. Zij laten mooie resultaten zien en worden zeer positief beoordeeld door zowel de oudere als de werknemers. Is dit de toekomst voor de nieuwe generatie ouderenzorg? Wat maakt dat deze organisaties zo goed draaien? Wat zijn de voorwaarden bij de inzet van anders dan reguliere thuiszorg in de ondersteuning van mensen met een hulpvraag? Kiezen studenten, door deze positieve werkervaring, ook vaker voor een carrière in de ouderenzorg? Genoeg vragen die het Ben Sajet Centrum had toen we één van deze intiatieven spraken. Daarom gaan we donderdag 14 maart dieper in op één van deze particuliere initiatieven: Mantelaar. 

U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze werkplaats, en uw eigen ervaringen en vragen mee te nemen! Opgeven kan door op de knop hieronder te klikken. Schrijf daarbij kort uw motivatie om deel te nemen aan de werkplaats.

Voor wie
Vrijwilligers, professionals, beleidsmedewerkers, managers, studenten, opleiders, ervaringsdeskundigen, wetenschappers.

Waar
Zwanenburgwal 206-I, Amsterdam.

Deelname is gratis. Voor soep en broodjes wordt gezorgd.


Datum & tijd
donderdag 14 maart 2019 van 17:00 uur tot 19:30 uur
Deel deze pagina