Uitnodiging opening groepsexpositie van kunstenaars Outsider Art Ateliers

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling in het atrium van de Sociale Verzekeringsbank, van Heuven Goedhartlaan 1, Amstelveen. De opening is op donderdag 9 november om 16.30 uur. Theater Lebelle zal dan een bijzondere act verzorgen.

Openingstijden
De tentoonstelling is ook te bezichtigen tijdens kantooruren t/m 27 december 2017.
 
Over het werk
In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. In de bovengelegen Outsider Art Ateliers werkt een groep van circa 15 outsider kunstenaars. Koningin Maxima opende in maart 2016 de galerie/artotheek en ateliers.

De kunstenaars van de Outsider Art Ateliers zijn een beetje ‘anders’. Soms hebben ze een verstandelijke of psychische beperking. Ze zijn niet bezig met commerciële doelstellingen en reflecteren niet op bestaande kunststromingen. De kunst komt rechtstreeks naar boven borrelen, zit in hun hoofd en móet eruit. Hun werk is boeiend, veelzijdig en heel puur.

In de tentoonstelling bij de SVB is recent werk te zien van onder meer Sijtse Keur, Norbert de Jong, Rudy de Gruyl, Regillio Benjamin, Esrah van Rooij, Hans Groenendijk, Hans Schimmelpennink, Georgina Ruhl en Wijnand de Vries. Daarnaast zijn er beelden te zien van Viresh Paltie, Marcello Pieter Stokhof en Sem Prumper, die werkzaam zijn in het keramiekatelier van Bijzonder Amsterdams.

Datum & tijd
donderdag 9 november 2017 van 16:30 uur tot 18:30 uur
Deel deze pagina