Stoelyoga voor mantelzorgers

Bent u of kent u een mantelzorger die zoekt naar de balans tussen werk, zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf? Wilt u oefeningen krijgen die helpen stress te reduceren? Vanaf 21 juni organiseert Markant online stoelyoga-bijeenkomsten voor mantelzorgers uit Amsterdam Centrum, Nieuw-West, Zuid en Zuidoost op maandagmiddag, woensdagochtend of zondagochtend.

Stoelyoga kan helpen om beter te leren ontspannen. Tijdens de stoelyogalessen leer je hoe je ademhaling en bewegingen inzet om beter te kunnen ontspannen. Je leert de aandacht te richten naar jezelf. De oefeningen zijn erop gericht om spanningen los te laten waar dat lukt en meer ruimte te ervaren in het lichaam en in de gedachtewereld.

De stoelyoga wordt gegeven door Mickey Oudkerk Pool. "Sinds 2016 zorg ik een groot deel van mijn tijd voor mijn moeder. Zij is aan haar hele linkerkant verlamd door een herseninfarct. Daarnaast geef ik yoga en stoelyoga aan volwassenen. Het regelmatig beoefenen van yoga zorgt dat je fysieke en mentale conditie op peil blijft. Dat voelt prettig, het geeft een bepaalde rust, stabiliteit en ontspanning. Yoga heeft mij een ruimere kijk op dagelijkse beslommeringen gegeven. Hierdoor kan ik makkelijker accepteren dat het leven is zoals het is. Na de lessen voel ik mij altijd als herboren."

Waar en wanneer?
Maandagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur  -  21 en 28 juni, 5, 12 en 19 juli
Woensdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur  - 23 en 30 juni, 7, 14 en 21 juli
Zondagochtend van 10:00 tot 11:00 uur  - 27 juni, 4, 11, 18 en 25 juli

Aanmelden
Aanmelden kan via Markant: Bel of 020 886 88 00 of mail naar info@markant.org o.v.v. Stoelyoga, de datum waarop u mee wilt doen, uw naam, adres en telefoonnummer.
Deelname is gratis. 

Via Zoom
Wat hebt u nodig om mee te doen?

  • Een goede netwerkverbinding met internet of wifi
  • Een computer/laptop/tablet met camera (ook wel webcam genoemd) en geluid
  • Het is prettig een kop telefoon te gebruiken om mensen goed te verstaan, maar is niet noodzakelijk
  • Oefen ruim voor de bijeenkomst met Zoom, door dit vast te downloaden en uit te proberen via de testmeeting

Na aanmelding ontvangt u een instructie voor het downloaden van Zoom en een link voor deelname. Oefen ruim voor de bijeenkomst via de testmeeting. Komt u er niet uit? Dan helpen wij u graag.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Markant.


Datum & tijd
van zondag 4 juli 2021 10:00 uur
tot zondag 25 juli 2021 11:00 uur
Deel deze pagina