Ridders op Het Dierendok

Hoera het Dierendok is 25 jaar en trakteert op een mooi theater optreden: ‘Ridders!’ Nazomers genieten op Het Dierendok met torens, paarden, zwaarden en vooral heel veel speelplezier.

Op zaterdag 28 en zondag 29 september is Theaterduo Kees & Koos te gast op Het Dierendok: de kinderboerderij bij De Werf in Amsterdam Noord (Tegenhouderstraat 92 1033 RS Amsterdam). De voorstellingen zijn deze beide dagen om 11 uur en om 15 uur. Toegang is GRATIS! ‘Ridders!’ is leuk voor het hele gezin met kinderen vanaf een jaar of 4. Maar ook voor de bewoners van de Werf.
 
Waar gaat het over? 
Over ridders, natuurlijk, maar ook over spelen en meedoen zoals je bent. Ook als je iets mankeert, bijvoorbeeld als je spastisch bent, zoals Marc. Vier bezoekers raken opgesloten in een kasteel. Is dat een drama of een avontuur? Wie past het harnas van ridder Arnautilus? Wie speelt de jonkvrouw en wie wordt de draak? Een spastische ridder? Een jongen als jonkvrouw? Dat kan toch niet? DAT KAN WEL! Kom maar kijken. ‘Ridders!’ gaat stiekem over inclusiviteit, maar is zo leuk, dat je daar geen last van hebt. Na afloop kunnen kinderen zelf het zwaard ter hand nemen, pronken als een jonkvrouw, of vendelzwaaien.
 
De voorstellingen zijn buiten, trek kleren aan die bij het weer passen.
 
‘Ridders!’ Wordt gespeeld en gemaakt door:
Ineke Strating en Zjuul Burgering (Theaterduo Kees & Koos)
Eric Heijmans & Leon Visser
Regie was in handen van Aad Spee,
Muziek is gemaakt door Martijn Smits.
 
Alvast iets zien? Bekijk hier het filmpje.

Datum & tijd
van zaterdag 28 september 2019 11:00 uur
tot zondag 29 september 2019 15:00 uur
Deel deze pagina