Prokkelweek 2017 van start en Cordaan doet ook mee

2017: Prokkelweek 10 jaar

Van 12 tot en met 17 juni 2017 is het voor de 10e keer de ‘Prokkelweek’. Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om tijdens deze week samen iets te doen: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Wat is een Prokkel? Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait. Jaarlijks in juni organiseren vele enthousiaste mensen tijdens de Prokkelweek zulke ontmoetingen. Het kan een ontmoeting tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Een Prokkel kan van alles zijn: samen wandelen, fietsen, eten, schilderen of samen werken en iedereen kan mee doen en het kan overal plaatsvinden: in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, activiteitencentra, met fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij. Kortom: Alles kan en iedereen kan een Prokkel organiseren! Laat je Prokkel aansluiten bij je eigen interesse en betrek mensen met een verstandelijke beperking bij het bedenken en organiseren van een Prokkel. Prokkelen is een laagdrempelig instrument voor integratie, participatie en inclusie.

Ook Cordaan is actief tijdens de Prokkelweek. Een aantal teams van Cordaan doet mee met de Prokkelsterrenslag op maandag 12 juni, dat is de landelijke start van de Prokkelweek. Teams uit het hele land komen bij elkaar om te sporten om elkaars mogelijkheden te ontdekken.

Een aantal cliënten doet mee aan de Prokkelstagedag op donderdag 15 juni. De Prokkelstagedag is een stage van één dag voor iemand met een verstandelijke beperking. Zij gaan een dag meelopen bij een bedrijf of organisatie bij hen in de buurt. Zo leren zij dat bedrijf beter kennen en ontmoeten ze nieuwe mensen: ervarend leren. De medewerkers van het bedrijf maken op hun beurt kennis met de mogelijkheden van cliënten. 

Wilt u zich aanmelden om mee te doen aan de Prokkelsterrenslag en/of Prokkelstagedag stuur dan een e-mail naar Hans Hendriks: hhendriks@cordaan.nl of een e-mail naar Mariska Post: mapost@cordaan.nl . Aanmelden kan tot en met 1 mei 2017.

Datum & tijd
van maandag 12 juni 2017 00:00 uur
tot zondag 18 juni 2017 00:00 uur
Deel deze pagina