Overzicht agenda

Resultaat 1 - 10 van 172
 • De Silverrally

  Op donderdag 15 november organiseert Cordaan samen met DoSocial de Silverrally in Amsterdam als aftrap van de 4e Week van de Gastvrijheid bij Cordaan! Stichting DoSocial vormt een netwerk van mensen en bedrijven die zich inzetten voor welzijnsinitiatieven in en rondom de zorg. De Silverrally is een unieke autorally langs nostalgische plekjes in Amsterdam. We starten vanaf drie opstaplocaties van Cordaan. Van daar uit rijden we naar een centraal punt waar de rally begint. Onderweg zijn er twee korte pitstoppen waar iets lekkers geserveerd wordt en we eindigen met een uitgebreide en feestelijke lunch in het Conscious Hotel Westerpark.

  donderdag 15 november 2018

 • Outsider Art Museum boekpresentatie

  U bent van harte welkom voor de presentatie 'Outsider Art Now: Volume 2'.

  dinsdag 16 oktober 2018

 • De diagnose dementie

  Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Wat is dementie en hoe wordt dit vastgesteld? In het Alzheimer Café van 16 oktober is neuropsycholoog Siegfried Schouws aanwezig om antwoord te geven op deze vragen.

  dinsdag 16 oktober 2018

 • Minisymposium WijkKliniek: Ziekenhuisbehandeling met zicht op thuis

  In juni 2018 opende de eerste WijkKliniek in Nederland haar deuren. De WijkKliniek is een nieuw zorgconcept voor ouderen die normaal gesproken in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege acute medische problemen. In de WijkKliniek is zowel acute medische zorg als goede ondersteuning en begeleiding om verdere achteruitgang te voorkomen en zo fit mogelijk weer naar huis te kunnen. Cordaan, Amsterdam UMC en Zilveren Kruis hebben de krachten gebundeld en dit volledig nieuwe concept ontwikkeld. Graag nodigen we u uit voor het minisymposium WijkKliniek - Ziekenhuisbehandeling met zicht op thuis.

  dinsdag 18 september 2018

 • UWC Art for Impact

  UWC Art for Impact is een prestigieus kunstevenement van UWC Nederland in de Outsider Art Galerie naast de Hermitage Amsterdam. Topwerken van hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland verbeelden elk op unieke wijze hoe belangrijk de missie van United World Colleges is: onderwijs inzetten als bron van kracht om mensen, landen en culturen samen te brengen voor een vreedzame en duurzame toekomst.

  van vrijdag 14 september 2018 uur
  tot zondag 16 september 2018 uur

 • Oog voor anders

  Voor een onderzoek van de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht) fotografeerden mensen met een beperking leuke en minder leuke momenten uit hun dagelijkse leven. Doel daarvan was te achterhalen wanneer mensen met een beperking zich afhankelijk voelen van anderen, of wanneer dat juist niet het geval is. In ‘Oog voor anders’ zijn deze foto’s – en deverhalen die erbij horen – te zien naast werk van fotograaf Aad van Vliet, die ook deel was van het onderzoeksteam. Zijn portretten en beelden van ‘helpende handen’ in de zorg trachten de menselijkheid in de gehandicaptenzorg zichtbaar te maken. Samen vormen ze een drieluik en zo is ‘Oog voor anders’ een intiem portret van de (belevings)wereld van mensen met een beperking. De tentoonstelling wordt op woensdag 26 september om 15:00 uur geopend door de heer Job Cohen Adres: Outsider Art Galerie in de Hermitage, Nieuwe Keizersgracht 1, 1018 DR Amsterdam

  van woensdag 26 september 2018 uur
  tot zondag 11 november 2018 uur

 • Cursus ‘Vallen verleden tijd’ in De Buitenhof

  De cursus 'Vallen verleden tijd' is een door de Sint Maartenskliniek Nijmegen wetenschappelijk ontwikkeld oefenprogramma voor mensen van 65 jaar en ouder. Uit onderzoek blijkt dat deelname aan de cursus het aantal valincidenten met 46% vermindert. Op 1 oktober begint een nieuwe cursus in De Buitenhof.

  maandag 1 oktober 2018

 • Landelijke dag ’Met andere ogen’. Hoe bewust kijk je naar vrijheidsbeperking?

  Zorgaanbieders en professionals in de langdurige zorg (VV&T en VGZ) maken veel afwegingen tussen het vergroten van de veiligheid versus vrijheid en het terugdringen van vrijheidsbeperkingen. Dit zijn veelal lastige afwegingen. Op woensdag 12 september organiseren we een landelijke dag om bovenstaande thema’s uit te wisselen.

  woensdag 12 september 2018

 • Workshop Hoeden maken

  Hebt u binnenkort een feestje, bruiloft, of een speciale gelegenheid? Dan is een Fascinator maken een leuke kans om je creativiteit erop los te laten. En u houdt er een leuke creatie aan over. Voor de heren is er de mogelijkheid om een cowboyhoed te decoreren. Een Fascinator is een object dat op het hoofd gedragen wordt als decoratie of als bescherming.

  vrijdag 14 september 2018

 • Borrel en art talk SIJTSE KEUR

  Ter gelegenheid van de solotentoonstelling van Sijtse Keur organiseert de galerie op vrijdag 24 augustus een borrel en art talk met de kunstenaar.

  vrijdag 24 augustus 2018

Pagina's