Opening Special Award Winning Artists #2

Outsider Art Galerie toont het tweede deel van de tentoonstelling ‘Special Award Winning Artists’. De opening vindt plaats op zaterdag 11 februari van 15 – 17 uur in aanwezigheid van outsider kunstkenner en –liefhebber Albert Sanders. Deelnemende kunstenaars zijn Shafy Mobin, Wijnand de Vries, Marco Smits, Roos Drieënhuizen, Dunja Hutzezon, Pieter van Haut.

De Special Award is een driejaarlijkse kunstprijs voor mensen met een handicap. Van oktober 2016 tot januari dit jaar exposeerden de winnaars van 2015 hun werk in de galerie, nu duiken we verder terug in het verleden met de winnaars van 2011. Zij laten zien waarmee zij destijds de Special Award 2011 hebben gewonnen en tonen daarnaast recent werk.

Net als andere landelijke kunstprijzen is de Special Award een middel om talent te ontdekken. De jury onder voorzitterschap van Sacha Bronwasser beoordeelt de ingezonden kunstwerken op: eigenzinnige beeldtaal, authenticiteit, een herkenbaar handschrift en een duidelijke artistieke spanning. Zo wordt artistiek werk ontdekt dat niet onder doet voor ‘mainstream’ of ‘insider’ kunst. De winnaars krijgen een stipendium voor de ontwikkeling van hun kunstenaarschap.

Praktische informatie
De Outsider Art Galerie en de Outsider Art Artotheek zijn kosteloos en vrij toegankelijk. Ze zijn dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. De Outsider Art Ateliers zijn op afspraak te bezoeken. Beide zijn een gezamenlijk  initiatief van zorgorganisatie Cordaan en Het Dolhuys.
 
Bezoekadres
Outsider Art Galerie - Hermitage Amsterdam
Neerlandiaplein 1, Amsterdam
www.outsiderartgalerie.nl

Datum & tijd
zaterdag 11 februari 2017 van 15:00 uur tot 17:00 uur
Deel deze pagina