'Goed leven met dementie, hoe doen we dat?' - Symposium

Deze zomer vindt het symposium over goed leven met dementie plaats. Antropologen van de Universiteit van Amsterdam en de Dementie Verhalenbank presenteren resultaten uit hun onderzoeken naar het leven met dementie in Nederland. Aan de hand van hun studies gaan zij met u – mensen met dementie, naasten, professionals en vrijwilligers in de zorg, belangenbehartigers en bestuurders – in gesprek. Zij bespreken met u wat er nodig is om een leven met dementie, mét de uitdagingen en dilemma’s waarmee het gepaard gaat, positief vorm te geven. We nodigen u van harte uit om aan dit symposium deel te nemen en zien ernaar uit om met u in gesprek te gaan!

Dementie heeft grote gevolgen voor het leven van mensen die met de ziekte te maken krijgen. In publieke debatten voeren angst voor verlies, zorgen om de houdbaarheid van bestaande voorzieningen en de strijd tegen een ziekte de boventoon. Maar als je nauwkeurig kijkt naar de dagelijkse levens van mensen met dementie, hun naasten, en formele hulpverleners, dan zie je dat het in een leven met dementie om méér draait. Wat kunnen we leren van ervaringsdeskundigen? Waar gaat het voor hen écht om? Hoe kunnen we van een leven met dementie het beste maken?

Het symposium bestaat uit een aantal lezingen van onder anderen professor Anne-Mei The (bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie), Leny van Dalen (leider expertisenetwerk dementie Cordaan), en Adelheid Roosen (theatermaakster en AlzheimerFluisteraar), werkgroepen en een slotdebat.

Aanmelden kan per e-mail via de aanmeldbutton hieronder. Deelname is kosteloos.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u deze stellen via: dementiesymposium@gmail.com
Meer informatie leest u ook op de website Long-term Care Partnership van de Universiteit van Amsterdam.

Locatie
Congreszaal Hermitage
Nieuwe Keizersgracht 1
1018 DR Amsterdam


Datum & tijd
van vrijdag 23 juni 2017 09:30 uur
tot zaterdag 24 juni 2017 17:00 uur
Deel deze pagina