DEGASTEN en Theater LeBelle spelen BREKEN 3

Hoe kom je dichtbij een ander? We hunkeren naar intimiteit maar het beangstigt ons ook. We verliezen onszelf in versmelting of blijven uit angst op een eilandje zitten. Theatergezelschap DEGASTEN laat tijdens BREKEN 3 de onopgeruimdheid van de mens zien. In deze energieke voorstelling werkt DEGASTEN samen met jongeren met een verstandelijke beperking van Theater LeBelle - de theatergroep van Cordaan.

Foto: Moon Saris

De jonge spelers onderzoeken hoe je iemand écht toe kan laten en hoe je afstand dicteert. Waar tijdens BREKEN 1 nog voorzichtig werd afgetast en in BREKEN 2 al meer toenadering werd gezocht, draait het in BREKEN 3 om het verkennen van de verwoestende verlangens naar de ander.

In deze energieke voorstelling werkt DEGASTEN samen met jongeren met een verstandelijke beperking van theater LeBelle onderdeel van het Leerwerkbedrijf van zorginstelling Cordaan. De jonge spelers nemen je backstage mee in hun binnenwereld waar wij succesvol en perfect moeten zijn. In de ratrace zijn we elkaars concurrenten. Er is geen ruimte en tijd om te twijfelen. Hoe rijm je dit met echt contact krijgen met de ander ? Hoe dik is jouw huid of durf jij jezelf nog bloot te geven?

De meeslepende montagevoorstelling laat zich vooral inspireren door de jongeren zelf die mede-maker zijn. Andere bronnen zijn Plato’s Symposium ‘The Myth of the Missing Half’ van Aristophanes, de schilderkunst van Egon Schiele, de muziek van Brigitte Bardot en de psychologie Paul Verhagen die het onlangs verschenen boek ‘Intimiteit’ schreef.

Een tweede voorstelling van BREKEN 3 met DEGASTEN vindt plaats op 1 maart in Podium Mozaïek.
Kaartverkoop via www.podiummozaiek.nl

Datum & tijd
donderdag 28 februari 2019 20:30
Deel deze pagina