De Gooyer in ‘Anita wordt Opgenomen’

In het nieuwe seizoen van Anita wordt Opgenomen loopt Anita Witzier mee in zes verschillende instellingen voor ouderenzorg. Wekelijks bezoekt Anita een andere instelling, waaronder onze locatie De Gooyer in Amsterdam Oost. Ze ondergaat de dagelijkse realiteit.

Andere instellingen waar Anita meedraait bevinden zich in Dordrecht, Boxtel, Deventer, Putten en Arnhem. Door diverse instellingen in beeld te brengen, wordt er een reële afspiegeling van de ouderenzorg getoond.
 
Presentatrice Anita Witzier is onder de indruk van de verhalen die zij heeft gehoord: “De gesprekken met de ouderen hebben mij geraakt, ze zijn zo openhartig. Ik blik met hen terug op hun leven, op hun diepte- en hoogtepunten en hoe het is om oud te worden en te zijn”.  
 
Tijdens het draaien van het nieuwe seizoen is het team overvallen door corona en moesten de gesprekken met de ouderen op afstand worden voortgezet. Anita Witzier: “Dit seizoen is bijzonder en intens. We zijn gaan draaien vóór de coronacrisis en we moesten halverwege stoppen. Ook mensen die wij volgden zijn overleden aan corona. We kunnen die gesprekken niet meer afronden en dat is verdrietig.”

Anita wordt Opgenomen, vanaf zondag 6 september, 21:15 uur op NPO 1.

Datum & tijd
zondag 13 september 2020 van 21:15 uur tot 22:00 uur
Deel deze pagina