Cordaan vaart mee in de botenparade van Amsterdam Gay Pride

Cordaan vaart en feest dit jaar - net als voorgaande jaren - weer mee met de botenparade van de Amsterdam Gay Pride; dit jaar de EuroPride. We zijn er bij met twee boten. Kijk naar ons uit!

Roze 75+ boot
De eerste boot met cliënten en medewerkers van Cordaan is de Roze 75+ boot (bootnummer 14). De Roze 75+ boot is een gezamenlijk initiatief van Roze 50+ en zorginstellingen Amstelring, Amsta, Evean en Cordaan. Het thema van de boot is Ou(d)t en Proud. Juist op oudere leeftijd is het van belang dat je mag blijven wie je bent. Het meevaren met deze boot is een mooi moment om de relatief onzichtbare groep roze ouderen nu zichtbaar kunnen maken. Het is voor het eerst dat een boot met louter 75-plussers meevaart. Oud-radio- en tv-presentator Theo Stokkink geeft deze boot als BN-er extra kleur.

A-meezingship
Op de Koning Willem MEE-ZING-BOOT (het 'A-Meezingship', bootnummer 24) varen cliënten van Cordaan met een verstandelijke beperking om te laten zien dat ze er zijn en er mogen zijn. Hun boodschap? Niet benadrukken dat ze verstandelijk beperkt zijn, maar gewoon meedoen met de rest van de gay-community. Eigenwijs opvallen en onderscheiden. Op de boot zo’n 60 LHBTI-cliënten en personeel van Cordaan en Philadelphia. Alle deelnemers hebben een microfoon, zodat ze bekende Nederlandse en anderstalige Europese liedjes kunnen meezingen.

Dus kijk uit naar de bootnummers 14 en 24 zaterdag 6 augustus!
Heb je een mooie foto van een van de boten? Deel deze dan op de Facebookpagina van Cordaan via @cordaan of #cordaan

Datum & tijd
zaterdag 6 augustus 2016 van 14:00 uur tot 18:00 uur

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina