Cordaan opent palliatieve zorgafdeling in Amsterdam Noord

In de laatste levensfase is het niet altijd mogelijk om thuis te verblijven. Mensen kunnen bijvoorbeeld thuis angstig zijn of meer professionele zorg nodig hebben. In Amsterdam Noord opent verpleeghuis De Die van Cordaan op 3 oktober 2019 een afdeling voor palliatieve zorg.

Cordaan vindt het belangrijk dat iedereen in de laatste levensfase een veilige plek heeft om afscheid te nemen. “Bij ons in De Die op de palliatieve unit is alle zorg en veiligheid binnen handbereik. Wij bieden een plek om samen met dierbaren de laatste levensfase zo comfortabel als mogelijk te ervaren” – Aldus teammanager Karim Maris.

Roparun schenkt koppelbed
Desgewenst kan er door patiënten en hun naasten op de afdeling gebruik worden gemaakt van een koppelbed. Dit speciale bed is geschonken door Roparun; een evenement waarvan de opbrengst wordt toegekend aan instellingen en goede doelen. Een koppelbed is een logeerbed dat goed aansluit op een eenpersoons-zorgbed. Hierdoor ontstaat een tweepersoonsbed zonder opening tussen de matrassen. Op deze manier is het mogelijk om ook wanneer een naaste in een zorgomgeving moet verblijven, nog fysiek dichtbij diegene te zijn. Net als thuis een hand kunnen vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar muziek luisteren.

Open middag
Op donderdag 3 oktober zijn buurtbewoners en andere geïnteresseerden welkom op de open middag. Het programma start om 14.00 uur met een ontvangst door teammanager Karim Maris. Ileen Gimeth, verzorgende van verpleeghuis De Die, onthult de afdelingsnaam. Gevolgd door een toespraak van Wies Wagenaar (netwerkcoördinator Palliatieve Zorg Amsterdam & Diemen). Er is een kennismaking met arts Femke Ruijter en persoonlijk begeleider Rob van Lierop. En een rondleiding langs de familiekamer is de afsluiting van de middag.

Adres: Loenermarkt 900, 1025 VR Amsterdam. Tel. 020-56 83 600
 

Datum & tijd
donderdag 3 oktober 2019 van 14:00 uur tot 16:00 uur
Deel deze pagina