Bijzonder project: Dementees x Spoken Word

Cordaan organiseert dit jaar voor het eerst het event Dementees x Spoken Word. Dit project wil publiek op een artistieke manier in contact te brengen met de bijzondere belevingswereld van mensen met dementie en een nieuw geluid laten horen. Om meer positieve aandacht te genereren voor mensen met dementie en hen een waardevolle rol in de samenleving te laten blijven spelen zochten we naar overdrachtsvormen van het Dementees binnen verschillende kunstdisciplines.

Voor deze eerste editie van “Dementees x” is gekozen de kunstvorm Spoken Word te koppelen aan de letterlijke taal van mensen met dementie. Irene Kruijssen en Eline Hoorweg, beiden werkzaam bij Cordaan als respectievelijk neurologisch muziektherapeut en geestelijk verzorger, hebben de zogenaamde methodiek van verbondenheid in het leven geroepen, waarmee aan de letterlijke taal van dementie aandacht wordt gegeven.

Een selectie van hedendaagse kunstenaars met een link naar taal en spoken word zal binnen ontmoetingsgroepen in gesprek gaan met mensen met dementie. Een andere groep kunstenaars zal werk maken geïnspireerd op bestaand bronmateriaal afkomstig vanuit het Dementees. De 6 kunstenaars zijn: Sanguilla Vabrie, Rik Overtoom, Claartje Chajes, Gershwin Bonevacia, Reinier van der Veer Mariëm Firdaus Amgharou.

Op donderdag 28 januari 2021 zal het werk gedeeld worden met en gepresenteerd worden aan het grote publiek tijdens Nationale Gedichtendag. De uitnodiging met link naar de speciaal ontwikkelde interactieve website volgt nog. Blijft u graag op de hoogte van dit mooie project? Volg dan onze Facebookpagina of schrijf u in voor de nieuwsbrief. https://www.facebook.com/CordaanKunstCultuur
Of kijk op de website voor het gehele programma Kunst en Cultuur van Cordaan: https://www.cordaan.nl/co-lab-kunst-cultuur

Datum & tijd
donderdag 28 januari 2021 12:30
Deel deze pagina