Bijeenkomst 'Zorg voor mensen met een LVB in internationaal perspectief'

In deze werksessie van het Ben Sajetcentrum neemt onderzoekster Isolde Woittiez - senior wetenschappelijk medewerker van het SCP - ons mee in de eerste resultaten van een onderzoek naar zorg voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) in internationaal vergelijkend perspectief.

Haar onderzoek is een vervolg op het rapport ‘Zorg beter begrepen’ van 2014, waarin wordt beschreven hoe het komt dat de zorgvraag vanuit mensen met een lichte verstandelijke beperking toeneemt. Eén van de beelden die hierin beschreven staat is dat het steeds meer mensen niet lukt om in onze ingewikkelder geworden maatschappij goed te functioneren. Nederland lijkt niet het enige land te zijn waar de vraag naar zorg door mensen met een verstandelijke beperking de afgelopen jaren is toegenomen. Toch blijft dat lastig te beoordelen, omdat over de ontwikkeling in de vraag naar zorg voor mensen met een beperking in andere landen weinig informatie beschikbaar is.

Doel van de werkplaats
Isolde Woittiez neemt de aanwezigen in deze werkplaats mee in haar eerste bevindingen. Naast haar lezing is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het bediscussiëren van de uitkomsten. De werkplaats is onderdeel van programma ‘Zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking’ van het Ben Sajetcentrum.

Opbouw werkplaats
Alle Ben Sajet-werkplaatsen starten met een casus uit de praktijk die vervolgens wordt onderbouwd met laatste kennis uit wetenschappelijk onderzoek en/of laatste inzichten uit de praktijk. Daarna gaan alle deelnemers aan de slag met een vraagstuk voor de praktijk. Voorzitter is Yvonne Heijnen-Kaales.

Vraagstuk
Toename zorgvraag vanuit mensen met een licht verstandelijke beperking.

Doelgroep
vrijwilligers, professionals, ervaringsdeskundigen en naasten, opleiders, onderzoekers en andere belangstellenden.

Inschrijven en informatie
Deelname is gratis, inclusief catering. Aanmelden kan via onderstaande aanmeldbutton (vol = vol!). Vermeld bij uw aanmelding waarom u graag aan deze werkplaats deel wilt nemen. We zoeken naar een mooie mix van verschillende mensen uit onderzoek, praktijk en opleiding om zoveel mogelijk uit de discussie te halen. We verwachten van iedere deelnemer een actieve bijdrage tijdens de werkplaats.

Adres
Zwanenburgwal 206 (aanbellen: 1ste verdieping)
Amsterdam

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de Ben Sajet Werkplaatsen, een thema aandragen of meer informatie? Stuur dan een mail naar sabina@bensajetcentrum.nl.


Datum & tijd
dinsdag 12 december 2017 van 16:00 uur tot 18:00 uur
Deel deze pagina