Alzheimer Café: Dementie en zinvolle dagbesteding

Wat voegt een dagbesteding buitenshuis toe aan het leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Wat doet kunst bij dementie? Johan Smeets en Brigitte Aman vertellen over dagbesteding en kunst.

Johannes Smeets is coördinator van de ontmoetingsgroepen bij Stichting Mantelzorg en Dementie. In het verleden was hij leidinggevende van diverse dagbehandelings- en dagverzorgingsgroepen. Hij startte een ontmoetingsgroep in Duivendrecht en was coördinator tijdens de beginfase van het Odensehuis. Brigitte Aman, kunstenares en activiteitenbegeleidster, richt zich met name op het aanbieden van creatieve en kunstzinnige activiteiten.

Elke derde dinsdag van de maand is er een Alzheimer Café in Amsterdam Nieuw West. Aan de hand van wisselende thema's worden ervaringen en informatie gedeeld. Het café is voor mensen met dementie, familie, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden. Er is ruimte om zelf vragen te stellen en ervaringen te delen met andere bezoekers en begeleiders. Onze gespreksleidster, gastvrouwen en pianist zijn natuurlijk weer aanwezig. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van het café, Lea van Dongen (tel. 06 58842312). Of kijk op www.alzheimeramsterdam.nl.
Het Alzheimer Café Amsterdam Nieuw West is een initiatief van SEZO, Cordaan en Alzheimer Nederland afdeling Amsterdam.       

Locatie: Dienstencentrum de Osdorperhof, Pieter Calandlaan 84, Amsterdam 
Toegang is gratis.

 

Datum & tijd
dinsdag 18 februari 2020 van 19:00 uur tot 21:00 uur
Deel deze pagina