< Terug naar resultaten Print

DAC Meer & Oever

Adres
President Allendelaan 719
1068 VN Amsterdam
Tel: 020 - 667 73 00
Cordaan regio
Regio West
Stadsdeel
Stadsdeel Nieuw-West

Volop in beweging
Wilt u meedoen aan een leuke activiteit? Aan het werk? Wilt u zich bijscholen, leren schilderen, muziek maken of bewegen? In activiteitencentrum Meer & Oever is er van alles mogelijk. Wij bieden een programma dat is afgestemd op de wensen en behoeftes van onze deelnemers. U kunt bij ons werkervaring opdoen, cursussen volgen, activiteiten ondernemen en andere mensen ontmoeten.


Omgeving
Het activiteitencentrum Meer & Oever ligt in Amsterdam Osdorp, niet ver van het winkelcentrum en de Sloterplas. Het moderne gebouw straalt een vertrouwde en prettige sfeer uit en heeft veel mogelijkheden. In de directe omgeving zijn veel recreatie- en sportfaciliteiten.


Doelgroep
Activiteitencentrum Meer & Oever is er voor volwassenen met een psychiatrische achtergrond of psychosociale problematiek. In ons activiteitencentrum wordt iedereen met respect behandeld. U kunt hier zijn wie u bent en mensen ontmoeten met hun eigen verhaal.

 

Ontmoeting en inloop
U kunt zes dagen per week tussen 09.30 en 16.30 uur binnenlopen voor koffie, thee of een maaltijd tegen een kleine vergoeding. U kunt bij ons (gratis) internetten, de krant lezen of een spelletje doen. Hebt u behoefte aan een gesprek, dan kunt u ook terecht bij een van de professionele Cordaanmedewerkers.


Werk
In activiteitencentrum Meer & Oever kunt u werkervaring opdoen. Bijvoorbeeld achter de bar of aan de balie. U werkt dan, onder begeleiding, in diensten van vier uur en krijgt een vergoeding voor het werk dat u doet. Voor deelname aan de werkprojecten heeft u een Wmo-beschikking van gemeente Amsterdam nodig. Wij kunnen u helpen deze aan te vragen.

 

Activiteiten
Dagelijks is er een bewegingsuur en een activiteit om het geheugen te trainen. Daarnaast verandert het programma regelmatig. U kunt ook zelf met idee├źn komen. Voor ons actuele aanbod kunt u bellen met een van onze medewerkers, of kijken op de website www.jekuntmeer.nl. Voor de activiteiten heeft u in principe een Wmo-beschikking van Gemeente Amsterdam nodig. U betaalt een kleine bijdrage voor materiaal en consumpties.


Dagopvang
Activiteitencentrum Meer & Oever biedt dagopvang. Als u overdag een beschermde omgeving en extra ondersteuning nodig heeft, kunt u zich bij ons aanmelden. Activiteiten, groepsgesprekken en individuele gesprekken maken deel uitmaken van uw programma. Ook kunt u actief worden in de medezeggenschapsraad voor deelnemers.


Eigen kracht
In activiteitencentrum Meer & Oever krijgt u de mogelijkheid om een dagritme met structuur op te bouwen, te bewegen, nieuwe mensen te ontmoeten en uw zelfvertrouwen te vergroten. Onze medewerkers gaan er vanuit dat iedereen de kracht heeft om te participeren en een eigen bijdrage te leveren aan het centrum. Daarbij zijn gelijkwaardigheid, respect en denken in mogelijkheden belangrijke waarden.

U bent van harte welkom om binnen te lopen en kennis te maken met medewerkers en bezoekers van ons activiteitencentrum. In een kennismakingsgesprek leggen we de gang van zaken uit en lichten we het programma toe.We kunnen u ook helpen bij het aanvragen van een indicatie.


Vrijwilligers
Belangstellenden kunnen als vrijwilliger onze activiteiten ondersteunen. Te denken valt aan het bereiden van de lunch, ondersteunen van creatieve of bewegingsactiviteiten, spelletjes doen of een praatje maken.


Organisatie
Activiteitencentrum Meer & Oever is onderdeel van Cordaan-GGZ. Cordaan is een brede zorginstelling in Amsterdam. Cordaan werkt samen met huisartsen, verwijzers, behandelaars en andere professionals.




Aanmelden
Bel voor meer informatie en aanmelden: (020) 667 73 00
Medewerkers van het DAC helpen u bij uw aanmelding en bij het aanvragen van een Wmo-beschikking als dit nodig is. Als u het prettig vindt om bij aanmelding een familielid, SPV-er of andere begeleider mee wilt nemen is dit altijd goed.
Voor inschrijving hebt u wel een geldig legitimatiebewijs nodig.


Adres
President Allendelaan 719
1068 VN Amsterdam
(020) 667 73 00
wdingelstad@cordaan.nl

Uw kunt maximaal 4 locaties vergelijken.

Sluiten